Sexul cu necunoscuti – placere pura sau pericol ascuns?
Sexul cu necunoscuti exista si este popular datorita atractiei umane firesti catre mister. Necunoscutul ni se pare mai incitant, ne intriga si ne provoaca imaginatia, facand lucrurile mult mai palpitante. Atunci cand nu cunoastem o persoana, ii putem atribui o serie de calitati pe care nu le are, ne putem crea despre ea imaginea pe care ne-o dorim si care vine in intampinarea asteptarilor noastre. Si acest lucru ne permite sa avem parte de palpitatii, surprize si senzatii tari. In plus, noi, la randul nostru, putem fi in orice fel cu cei care nu ne cunosc si asta ne da o mult mai mare libertate de exprimare, dar si posibilitatea de a juca in propria piesa de teatru.
Aventura, risc si fantezie
Acest gen de scenariu care presupune sa ai relatii intime cu persoane pe care abia le-ai cunoscut sau despre care stii foarte putine lucruri se potriveste de minune tinerilor teribilisti si curiosi, care vor sa experimenteze ceva nou, si persoanelor casatorite, care, pe de-o parte, vor sa evadeze din monotonie, iar pe de alta parte nu isi doresc sa isi creeze complicatii care sa le pericliteze relatia stabila. In plus, filmele si revistele au o lejeritate, chiar exagerata uneori, atunci cand vorbesc despre legaturile de o noapte. Riscurile sunt de multe ori uitate si noi ne lasam dusi de val catre directii ce ne sunt straine.
Sexul cu persoane necunoscute este asociat invariabil cu trairile intense, cu pasiunea, cu riscul, cu incalcarea normelor, cu descatusarea fanteziilor si impulsurilor sexuale. In schimb, relatiile de lunga durata sunt asociate cu monotonia, cu plictiseala, cu previzibilitatea, cu disparitia artificiilor si cunoasterea prea in detaliu a obiceiurilor celuilalt. De asemenea, atunci cand avem o relatie serioasa, ne inhibam multe dintre fanteziile sexuale, pe care le consideram imorale, sau ne cufundam in repetitism in ceea ce priveste viata sexuala. Si atunci apar tentatiile. Insa nu fara pericole.
Pro si contra aventurilor sexuale cu necunoscuti
In primul rand, cei care au relatii sexuale cu necunoscuti prezinta un risc crescut de a contacta diverse boli sexuale sau de alta natura. Prezervativul nu ne protejeaza 100%. La o persoana straina, este mai greu sa depistezi eventualele probleme medicale. Poti observa tinuta, igiena, poti sa fii atent la micile detalii si iti poti contura o imagine de multe ori iluzorie despre felul de a fi al unei persoane. Uneori, celalalt, in diversitatea lui, nu ni se arata in totalitatea fatetelor lui interioare nici dupa intalniri repetate.
In al doilea rand, poti avea surprize mari cand ajungi in pat cu persoana respectiva, si nu neaparat dintre cele mai placute. Pentru un raport sexual satisfacator este necesara stabilirea unei relatii bazate pe intimitate iar construirea intimitatii presupune, printre altele, timp pentru cunoastere, pentru stabilirea legaturilor, pentru sedimentarea continuturilor pe care fiecare le aduce intr-o proaspata structura de doi. Discutiile despre sex, despre preferinte, temeri si asteptari sunt cele care, de multe ori, dau dimensiunea unei compatibilitati sexuale construite in timp. Nu poti sti ce ganduri, intentii sau frustrari se ascund in spatele unei persoane aparent fermecatoare si disponibile pentru o aventura instant.
Lucrurile se pot complica si mai tare daca esti implicat intr-o alta relatie, pentru ca partenerul tau poate avea de suferit. Practic, este greu sa prevezi toate consecintele unei astfel de aventuri : de la sentimentele, reactiile si starile tale de dupa, la cum i-ar putea afecta pe cei din jurul tau si l-a cum ti-ar putea influenta viata.
Exista si adepti ai sexului cu necunoscuti care vad partile bune ale acestuia: nu mai experimentezi teama de angajamente, pentru ca relatia este fara obligatii, iti poti indeplini fanteziile cele mai neobisnuite, nu vei avea de dat explicatii sau telefoane a doua zi si, in plus, poate fi foarte distractiv. Sexul cu persoane care nu au asteptari de la noi si cu care nu trebuie sa traim o viata intreaga apoi este mai lejer si mai dezinhibat, dar si mai periculos. Si, in plus, rezolva el de fapt problemele care ne imping sa-l experimentam? Merita aceste presupuse beneficii toate pericolele la care ne expunem?
Text: Bianca Badescu